måndag 21 mars 2016

Mera drömmar

När vi nu en gång är igång med drömmar kan vi väl ta nästa stora husdröm nämligen bastun, vad vi kommit fram till är att den ska bli mittemot framtrappan och terass emellan så det är praktiskt också som gäststuga och gästerna kan gå där rakt över bara in på vessan och så. På veckoslutets mässa var honka där och marcus prata lite med försäljarn, vi måste ju välja nån som levererar och bygger här på åland också och honka blir då ett alternativ. Dom hade en modell som vi båda lite fastnade för så vi ska nog beställa offert och ritningar därifrån och se lite vart priset landar, lönar det sej att ta en färdig eller ska vi bara hitta en byggfirma som bygger enligt en egen ritning? 

Såhär ser den vi fastnade för ut utvändigt. En liten stockstuga som vi nog skulle lämna glasterassen borta till att börjas med, så att man sen nångong kan bygga den om man har lust för antar att den drar upp priset med några tusen. Med tanke på att den skulle bli precis på gränsen till grannarna känns denhär modellen också ganska bra.

Bottenritningen för den storleken det säkert skulle få bli, 25 kvadrat, finns en 30 kvadrat men den hade exempelpriset redan 4000 högre så då får väl gästerna ha de lite trångt istället. Man kan ju göra endringar hur man vill och vi skulle ta bort wc:n och flytta dörrarna så man går till tvättrummet från tupan och inte behöver gå utifrån. Glasterassen sku ju då bytas mot ett större vanligt däck. Bastulavan sku man väl få si hur de blir bäst, tycker den sku kunna fortsätta längs väggen som ett L och så sku man måsta se vart man får varmvattentanken då här nog är tänkt dusch men vi tänkte ju ha blandvatten, eller om det tilomed blir billigare med dusch, sånt som måste tas reda på. En takka i tupan sku vi villa ha men det blir nog också bara att förbereda och sen i senare skede skaffa. Sådär annars känns modellen kompakt och bra.

Nån bråska har vi ju int och eftersom de nog blir att ta lån får vi vänta tills jag jobbar igen men man kan ju börja planera och fråga offerter och ansöka bygglov och allt vad ska göras.

Dehär e iallafall nånting ja så väntar på! Att kunna sätta eld i bastun, hela familjen bada och grilla lite korv och umgås eller bara natta barnen och på tumis bada. DRÖM!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar