fredag 18 mars 2016

Dagdrömmer

En liten hobby jag har är att palnera renoveringar, nånting marcus kanske inte är så ivrig av, eller sålänge jag håller mina planer för mej själv och han inte behöver komma hem till ett rivet hus är han väl nöjd ;) 

Ikväll har jag iallafall gjort en planritning på nedrevåningen som känns helt realistisk, om man sku ha lite extra pengar och tid vill seja :D


Tambur: väggen sku rivas, platsbyggt klädskåp, isolering i kallverandans väggar, klinkergolv med golvvärme, trappan sku behöva målas pånytt (viket tar i huvu då ja stred me den höggravid och fråga råd i butiken med målandet, nu luktar och flagar färgen)
Badrum: sku förstoras och tas lite från vardagsrummet. Mini tvättstuga längst in, duschväggar, höga skåp för handdukar, klinkers och kakel nytt.
Vardagsrum: vägg ner, nytt trägolv, möblena egentligen ganska samma, tapeter sku ju bli nytt i alla rum.
Kök: FÄRDIGSTÄLLAS!!!
Matsal: samma golv som i vardagsrum, platsbyggda skåpen bort och någo andra vitrinskåp iställe, större matbord (12 pers) när de nu rymms å vi ibland e många, i hörnet en fotöljhörna, eller så sku soffan få stanna.

Säkert någo som ja helt missat och proportionena stämmer ju int 100% då de e helt på fri hand skissat.

Stilen ja kommi fram till att känns hemma är nån slags blandning av lite retro/skandinavisk design och talonpoikais/skärgårds. Sku villa ha så stilrent eller lixom rent som möjlit, int massor av jox överallt å bokhyllor är egentligen de värsta ja vet så kokböckena sku få en egen hylla och resten ska i gömman.

Ett matsalsbord i denhär stilen sku ja kunna tänka mej men större då.

Och nån sånhän soffa till tamburen.

Tapetena sku no bli mer vågade och roliga, då vi tapetsera visst vi no int riktit va vi vill ha så de ble säkra och tråkiga val. Dehär sku kunna vara fin i tamburen som en vägg och resten panel.

I vardagsrumme sku ja kunna tänka mej nån sånhän och i matsalen bara den brädpanelen som är nu men den sku nog målas helt vit, dedär gröna känns int jag...
I badrumme sku jag villa ha kakel i gråa toner och så på någo vis en del i nån rolig tapet, lite sådär som en överraskning.

Nu ska ni int få hjärtatack bara! Dehär är bara mina drömmar och nånting jag tycker e rolit att planera och göra, tyvärr delar vi int riktigt de intresse med den ja bor me å de e nog dehär som orsakar dom största spänningarna och bråken i vårt hushåll, sku ja bara kunna och våga göra allt sku jag själv kunna göra men köket t.ex. Står jušt nu stilla vid elen och ta nu sen in en elektriker när det bor en i huset men som hela dagarna drar el i hus och inte alls är så ivrig att fortsätta när han kommer hem... Hoppas endå på att vi under sommaren då vi alla är lediga sku komma nån vart med renoveringen... Har inget emot att bo mitt i renoveringen men sku villa se att de går framåt...
2 kommentarer:

 1. Vaför vill du ha kallverandan bort ? I vårt nästa hus ska ja igen ha en ordentli ingång, veranda, vart man kan lämna alla skitiga utekläder :D kallverandan fungerar ju lite som en kallkällare o då när de e svalt ute, perfekt ställe att ha som extra kylskåp :)
  Bra ritning, o fiffigare sku de ju vara om ni sku få bort lite av rummen från nedrevåningen o få de mera öppet :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen vill ja int ha bort den, den e jättebra speciellt som extra kylskåp men väljer ja vinner en stor öppen tambur me bra förvaring endå :) marcus tyckt faktist å de så bra ut, speciellt dedär me wessan va ja överraskad att han tyckt va bra :)

   Radera