fredag 18 mars 2016

10 saker

På massor av mammabloggar tvinnar de nu domhär 10 saker som jag gör som är dålig förälder grejer och genast som jag såg första blev ja bara deppig... Har vi int redan tiräkligt med krav på oss som föräldrar? Ska vi ennu sitta och lista upp egentligen helt obetydliga saker som nu då tydligen gör oss till dåliga föräldrar?! Har läst några listor och där har stått bland annat "går inte varge dag ut och leker med mitt barn" "byter inte blöjan vid pottan om den är torr" "låter barnet se på tv på förmiddagen" iallafall, min point är, sakerna är saker som barnen int överhuvudtaget tar skada av, ser man nu lite på morgon tv eller är ute 6/7 dagar i veckan? Har själv inte ens tänkt på att byta en torr blöja, byter typ morgon och kväll om den int är blöt? 

Det finns så mycky krav att man blir rikit slut, stövlana ska matcha med mössan och haalarn och har man inte rätt märken av allt är man väldigt dålig. Vagnar och sittrar och grejer ska vara si och så och alla har sina åsikter om hur och vad det ska vara. Själv känner jag mej ofta ganska dålig när de gäller domhär pryl grejerna, det finns inget tråkigare enligt mej än vagnmodeller, charlies köpte vi begagnad första bästa, han trivdes aldrig i vagnen och den har egentligen bara använts nu som sovvagn på dagis, alissas vagn köpte vi bara för att den var så billig och den har jag tyckt om, men vet ju inte om nånting bättre heller. Utekläder är svindyra så dom är nästan alla köpta på loppis, blått och grönt och rött och allt i en enda röra, visst vill ja gärna att de sir bra ut också men vem bryr sej om haalarn är blå och hanskarna gröna egentligen? Sålänge barnet har det varmt och bekvämt. 

Tänker jag på en dålig förälder tänker jag en som inte ger tid och kärlek och trygghet och bra värderingar åt sitt barn, mat så barnet får den näring det behöver för att växa och orka hålla på (räknas int om barne själv int vill äta förståss), iallafall sånt. Kanske jag då är en av domdär dåliga föräldrarna för att jag int ger mina barn domdär detaljerna, för att vi ibland bara är inne hela dagen, för att vi ibland är i pyamas hela dagen eller charlie springer runt helt utan kläder (av eget val nog men då väljer jag inte den striden, sir int de överhuvutage som ett problem fryser han vill han no ha kläder) 

Iallafall, ni förstår säkert min point, för mycky krav...

Tänker iallafall int seja att jag är en dålig förälder för alltmöjligt jox! Jag är en bra förälder så som jag är, på mitt sätt, som den lite halvslarviga som går ut i kalla gräset barfota i pyamas med barnen, drar upp en morot från landet, tvättar den i regnvatten och äter. Bäddar in oss under en filt och ligger där en hel dag och läser böcker och tittar på barnprogram. Går ut i skogen och undersöker barr och blad. Sku gärna slå kullerbyttor om ja sku kunna men i sommar ska vi öva med charlie och båda lära oss! Somnar alissa i min famn får hon gärna ligga där så vi kan nuta av varandras närhet och då istället missa friska luften i vagnen. Jaa, en sån mamma är jag och jag vet att barnen vet att jag älskar dom och jag vet att dom älskar mej och ser trygghet i mej. Igår när jag sa åt charlie att jag älskar honom svarade han ja veeet mamma ja älskar dej också och senast vi var i skogen och jag tislut sa att nu är jag en sån istapp att vi får fara hem sa han jag kan värma dej mamma och kom och gav en kram och erbjöd ennu sina vantar, såna saker är för mej bevis på att nånting blir rätt och gör mej så jätte jätte glad och varm, visar barnen att dom bryr om andra och vill hjälpa har dom också fått kärlek och hjälp och då har jag gjort mitt jobb som förälder trots att dom inte har matchande kläder och är helt fria från matrester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar