torsdag 2 februari 2017

trädgårdsdrömmar

Såg just klart dagens avsnitt av mandelmanns gård, vilka männskor och vilken gård, helt otroligt, dom lever värkligen efter sin dröm utan att lyssna på omvärlden. Beundransvärt!

Man får sån inspiration till sina egna små odlingsplaner.

Iår kommer jag lägga lite mer energi på just dehär och hoppas på att resten av familjen också gör det, tidigare år har jag gått in lite i sista minut och inte riktigt gett tillräckligt med kärlek åt plantorna men lite skörd har hi ju endå fått, så är jag ju lite sån som tänker att äh vi privar så svårt kan de väl int vara, ibland sku de säkert vara lönt att iallafall läsa vad som står på fröpåsen 😉 charlie övarvakar iallafall fröna varge dag och marcus är nog också intresserad av att få egen skörd och jag hoppas på att vi tillsammans alla i vår och sommar kan göra allt klart, rensa och vattna.

Planerna ser ut som så att nu är första satsen försådd sådd, lite olika paprika, chili och en del av örterna. Sådde iår i plastmuggar, billiga, enkla att märka och enkla att förvara på en bricka, de vita borde ju också lite reflektera ljus då vi int har nån växtbelysning, bra har der mästa endå varge år grott. Om nån vecka skall nästa sats sås, tomat i huvudfokus då. Nästa etapp är sen direktsådd, ärter, bönor, sallad, spenat, morot, rödbeta, gurka, squash, säkert potatis också, får väl se hur mycky som får plats :D men hellre lite av flera sorter tänker jag, växthuset skall rivas i vår då det endå inte varit funktionsdugligt men som tur finns gott om plats i lusthuset som ju är som ett växthus så där får åtminståne chilin, paprikan och timaterna bo, resten i pallar och på friland.

Borde göra upp helt en tidsplan över när vad skall vara gjort, iallafall skall en mindre "lava" beställas så vi får bort allt skrot som växthuset t.ex. sen ska ett lass jord beställas och flyttas till sina ställen och en grävmaskin måste lånas för att sådär snabbt och enkelt få trädgårdslandet (som nu nog är gräsmatta igen) framgrävt och förstoras, tror vi dessutom hamnar bygga ett staket runt annars har nog rådjuren en riktigt mumsig buffe och vi gråa hår. Mycky att hinna med alltså men dehär är det jag VERKLIGEN får energi och njuter av för att int prata om sen när skörden kommer, då om nånsin känner man sej rik! Och att kunna lära barnen vad som krävs för att få fram en råvara, charlie älskar ju morötter efter ifjol som han hade sin egna morotspallkrage.

Lite lite har det börjat sticka upp 😊😍👌

Ååh vad jag längtar till sensommaren då det verkligen finns att välja mellan helt bara inom gården.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar