söndag 15 september 2013

höstsmaker

Nu orkade jag inte ta någon bild på dom men här ska ni få receptet ändå :)

  • Man gröper ur squashen och sparar det man gröpt ur.
  • Steker en röd lök, 3 klyftor vitlök och höna (själv använde jag stimlor med honungsmarinad)
  • Blandar i största delen av det man gröpt ur och ca 1dl grädde
  • Kryddar med lite salt och ordentligt med oregano
  • Låter de koka ihop lite och sen blandar men i fetaost så mycky man nu vill ha, ja blanda i nästan en hel burk för de e ju gott :)
  • Tislut fyller man squachen och lägger på riven ost och in i ugnen på 200 grader tills squashen är sådär passligt mjuk men ennu lite hård.
Vi åt dehär me turkisk yoghurt och egna tomater, sku vara gott me någo gott ört eller vitlöks bröd till också :) De va iallafall lyckat, använder sällan oregano i matlagning men de passa jättebra ti hönan, å man kan självklart också lägga i mera olika örter om man vill ha starkare örtsmak!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar