fredag 9 september 2016

riga

Om vi hoppar tillbax lite i tiden då, i våras vann jag ju folkhälsans motionskampanj, ett 600€ presentkort till en resebyrå. Väldigt passligt då jag börja känna att jag behöver lite tid med bara Marcus och det nu! Att lägga pengar på någo resande är dessutom inget prio 1 just nu. Så vinsten kom som på beställning dessutom bara nån dag efter att jag spräckt mitt -25kg mål.

Genast börja ju folk undra vart till värmen vi tänkt åka och varna om att vi får nog lägga ut dubbelt den summan som jag vann om vi båda ska åka... Nå, nu är vi ju int ennu heller någo strandsemesterfolk somtur och klarade oss fint på den summan. Efter lite funderande och googlande och meilande blev det 2 nätter 3 dagar i riga på ett 5 stjärningt spahotell i gamlastan och det var nog precis rätt val!

Riga var en liten trevlig stad, vi gick egentligen bara runt och tittade, gick in i dom butiker vi tyckte såg bra ut och sökte fram en restaorang inför kvällen, en dag besökte vi saluhallen där, så speciell var den väl inte men en upplevelse i sej, jättebilliga frukter, grönsaker och bär tyvärr är de ju int precis nånting man köper med hem. ;)




Man märkte tydligt att staden var lixom lite under uppbyggnad, många hus var ennu ganska förfallna och många höll dom på att remonta, jättefina gamla stenbyggnader! Staden var nog den renaste staden jag besökt, vi anlände klo.7 på morgonen och då var gatorna fulla med folk som städade, plockade skräp, spolade, sopade så sen 10 tiden när resten av staden vaknade var det såå fint. Blommor fanns det också massor av och fina färggranna rabatter, inget ton i ton som här i finland utan verkligen glatt i alla färger!

Det vi hade väntat på mäst då? Att få äta ostört och i egen takt!
Och åt gjorde vi minsann, här tog äta hälsosamt en liten paus, senast då vi fick syn på alla billiga bakverk! På bilden åt vi lunch på ett cafe, jag åt sushi och marcus nån slags club sandwitch tror jag och så 2 stora bitar supergod chokladmousse/körsbärs kaka till efterrätt, 9,80€ blev den lunchen altsomallt så billigt kunde man äta o man så ville, speciellt lunch, middagen på turistgatorna motsvarade sen igen finska priser.



Vi hade bestämt att första kvällen äter vi lite finare med vin och hela fadirullan och så får nadra kvällen bli mer vanlig, vi chansade på ett ställe som hette ribs & rock, dom skulle ha trubadur (vilket de sen visade sej att nästintill varge restaorang hade kvällstid) som vi tyckte lät trevligt. Maten var super, servicen var super, trubaduren var super och vi gick mot hotellet myckt nöjda, långt över förväntningarna, troligen världens saftigaste och smakfullaste ribs och grillade höna, inte alls överkryddat heller utan så man kände köttets smak fast det inte blev smaklöst, perfekt!
vi var riktigt lady och lufsen romantiska och beställde en varmrätt som sku delas och delade sen på en efterrätt :) Vi gör ofta så att vi delar på för och efterätt, man behöver inte så mycky och det blir ju billigare.



Andra kvällen blev det ett amerikanskt rockabillyställe, moonlight tror jag det hette, vi beställde båda en hamburgare som nu va en hamburgare, inget speciellt på de vise och där var servisen ganska platt när man blivit kvällen före så uppassad, mätta blev vi iallafall och sku dricka lite skumppa på rummet till efterrätt men den fick vi int köpt för dom hade slutat sälja i kioskerna var de efter 21.. Nå de blev glass iställe :)

Sådär imellan ätande och gående hann vi besöka hotellets spa, riktigt avslappnande och så tog vi en 2 timmars tupplur alltid före middan :D På rummet hade vi ett bubbelbad så det han vi också prova.

En perfekt stad om man som vi bara vill koppla av lite, int någo jätte extra sevärdheter men mysigt och vackert och lixom stressfritt, ett stort + var att man inte behöver tänka på någo trafik utan kan gå vart man vill.

Man får nog öva lite på dehär att vara borta från  barnen men det gick faktist mycky bättre än jag tänkt, vi kunde prata om annat än barnen och dom hade haft det roligt med mommo och mofa. Får nog göra om dehär!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar