tisdag 12 januari 2016

amning och studiebesök

En gång i månaden har vi våra doulaträffar/utbildningar. Idag var det amning och studiebesök till bb som gällde. Otroligt, man tror att man har koll på amningen när man mammat 2, men det finns så mycky man inte får veta som "ammande", sånt som egentligen spelar roll men egentligen inte, hormoner och grejer som får saker att falla på plats, iallafall för en som mej som vill ha en förklaring till allt. Visste t.ex. inte att mjölken aldrig kan ta slut som man sejer, sålänge barnet suger regelbundet finns det, däremot om man är stressad eller känner sej obekväm kan oxytosinen minska vilket gör att mjölken inte kommer ut, den finns nog där men det blir stopp, en annan orsak kan vara att barnet helt enkelt inte har rätt grepp för att få ut den. Visste heller int att bröstet man ammat från inom en timme redan är "fullt" och i det skedet det spänner är det egentligen redan överfullt.

Superintressant iallafall! 3 timmar disskuterade vi amning och tiden gick så snabbt!

Sen var det studiebesök på bb, int så mycky nytt där, de va ju ganska nyligen vi själva va där :P barnen hämta marcus dit när han sku iväg på träning och dom betedd sej så bra. Vi titta in i förlossningsalen vi försökte få ut charlie i och jag tänkte att lite borde de väl ila till i kroppen men de kändes faktist helt bekvämt att vara där inne! Viken tur!

Den sängen kämpade vi i för lite på 2 år sen :P Riktigt bra med ett studiebesök som man gör såhär utan att "hit ska jag och föda", man ser ju allt lite annorlunda då. fast endå fick ju nog vi alla minnen från egna förlossningar och alla sa nog nånting i stil med att sidu på den bollen satt ja :P Känns så konstit att faktist alla kvinnor som fött barn på holmen ha gjort de i dom 2 samma sängana, de känns som en så stor gemensam sak fast endå int, om nån förstår va ja menar alls? :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar