tisdag 6 december 2016

Inredning

Har inte på länge haft nån slags inspiration till att fixa här hemma, kanske föratt de int funnits pengar till inredning men nu till jul väcks ju också det. Tänkte egentligen visa mina två favoriter möbelmässigt i vårt hem men det blir nog lite annat babbel också.

Denhär lådan är nog dendär absoluta favoriten, sådär talonpoikais kiva, det synns att den har varit med om mycke under många år men är i rejält material och stadig.

Den andra favoriten är dehär skåpet, samma här, samma stil och man ser att det varit med om liv. 

Det är nånting med gamla möbler, jag tycker ju om just denhär talonpoikaisstilen, men i alla gamla möbler finns det en själ, lika som med hus, gamla hus har en själ, det har funnits liv i det som alltid lämnat nånting efter sej, en känsla, ett hack. Ingenting man kan få till i en ny möbel eller ett nytt hus fast det ju säkert också har sin charm för den som vill ha det.

Också gamla föremål förståss, trälådan uppe på skåpet är en gammal låda, vet inte egentligen vad den från början är använd till men i den fick vi våra silverbestick och där förvaras dom hullerom buller, den lådan och dom besticken har mycky själ.

Igår köpte vi sådär mittiallt utan att egentligen ha planera det en säng åt alissa då vi hitta en stadig för sååå blillit, som hon ju int ennu kommer använda, egentligen bara föratt hon int ska yra runt på natten då hon vaknar å stiger upp ibland å sen somnar om. Tills hon tar den i bruk får den fungera som dagbädd i matsalen, lite intryckt är den där breve skåpe men mysig, där kan charlie vila på dagarna då han int sover varge dag på dagen men ibland behöver gå åt sidan och få lite lugn, han lär ska ibland på dagis också gå i soffan och vila lite, eller så sejer han att han vill vila för sej själv en stund. Dehär e också en såndän sak som enligt alla inrednings rekommendationer inte alls är nånting bra men det är ju lite det som gör ett hem, är det alltid precis exakt saknas dendär känslan, dendär hemmakänslan, det ska int vara så perfekt lixom. Denhär sängen som den är nu väckte iallafall igen dedär att jag skulle villa ha en kökssoffa, dom om nåntng ger liv i ett hem, sku jag hitta en passligt liten sku den kunna stå vid matbordet.

Bara jag börjar jobba och vi ens har lite pengar över ska det nog börjas gå på loppisar i jakt på gamla möbler, soffan står på inköpslistan och till sovrummet vill jag ha ett gammalt linneskåp, "biblotekshörnan" sku också behöva nånting annat då jag inte tål dammsamlande bokhyllor som bara ser kaotiska ut! En svår hörna är det iallafall men kanske när leksakerna flyttar upp att vi hittar på nånting, redan nu kan ju barnen leka kortare stunder uppe tillsammans och alissa behärskar trapporna bra så småningom ska nog det mästa flyttas upp. Ett riktigt rejält stort linneskåp sku kunna passa där också, som rymmer rikit mycky så vi sku kunna hejva denhär ikea tv möbeln som verkligen int har någo liv i sej.

Det viktigaste sku nog endå vara att få det att hänga ihop på någovis, just nu är det en salig blandning av 1920 1970 och 2000 tal och det passar ju inte helt ihop :D



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar