tisdag 5 juli 2016

Sommarmat

Sen jag började minska på kolhydrater har jag också fått mer fantasi när det gäller grönsaker i maten, det är inte alltid bara dendär salladen, ofta blir salladen tilomed borta men iställe blir de mycky grönsaker i olika former. Det har blivit lite till det att när jag handlar handlar jag alla olika grönsaker jag bara tycker ser bra ut och sen lite olika kött, sen blandar jag ihop och kryddar lite olika beroende på vad som smakar och vad det finns tid för.

Speciellt på sommarn tycker jag att just allt grönt smakar och ser så bra ut, kanske föratt det är färskt och att man endel får helt "gratis" från naturen, sku villa odla mer själv men på dagarna med två hjälpredor blir trägårdsfixe till ingenting och kvällarna lägger jag hellre på träning eller tid med marcus så trägården och allt jag ipr planerat odla är ganska dött eller övervuxet....

Egentligen sku jag bara visa dagens mat men nu blev de massor med babbel bara :D

Färska örter och sommarlök är nog av det bästa i matväg på sommaren, okey nypotatis också.

En bra grej att laga om man har grönsaker som börjar vara lite mjuka och okrispiga är en sommarpytt, steka allt i en hög bara, varför inte blanda i lite grädde om man vill? Idag blev det en klick smör på, tyckte det passade bra med nypotatisen och gräslöken och löken, sådär somrigt.


Till det blev det pulled pork, tycker om den sålänge den är utan bbq sås, eller med riktigt lite :)

Gott blev det iallafall och nån dag ska jag nog köpa någo goda korvar å laga samma sak men blanda i ettpar olika sorter av korv och så ska det stekas på muurikkan! :)

För övrigt har vi haft en såndän lång seg dag hemma, marcus jobbade till nattningstid och här hemma kändes det som dagen aldrig tar slut, fick alissa att sova 1/2 timme medan jag och charlie hann öva lite på cyklingen och slappade i hängmattan och läste nalle puh, sen var det full fart igen, vi bakade lite hälsosammare havre/kanel/äppel muffins men ennu ohälsosamt goda, var ute typ hela dagen och såg ett avsnitt mumin (julen kommer :D) sen hade alissa en fästing precis vid öga så fick gå över till grannen för att få hjälp att hålla henne stilla så jag fick bort den och där fastnade vi sen i ettpar timmar. 2 kommentarer:

  1. De finns ju olika bbq med olika smak :) ja gillar int riki heller bbq men den där med whiskeysmak tycker ja om :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mpst prova den då! :) ja tycker int om dedär söta i bbq..

      Radera