tisdag 21 juni 2016

Syskonkärlek

Vi hade ju från början som dröm att få våra barn ganska tätt så dom skulle ha mycky glädje av varann, alltid ha en kompis där.
I början måst ja no seja att ja många gånger funderade över att vaaaad tänkte vi? De blir ju int till nånting och dom bara bråkar med varann men nu är det absolut helt vänt, visst är ja medveten om att de kommer komma många strider dom emellan ennu, speciellt då lillasyster får mer och mer egen vilja men jag tycker att man nu redan ser att dom kommer vara varandras bästa vänner.

Charlie är rikigt en typisk storabror, hälsar nån annan på alissa eller för att inte prata om rör henne är han där snabbt som blixten imellan och meddelar att dehär är min alissa, min lillasyster. Han har för det mästa ett öga på henne och många många gånger till dagen hör jag "mamma var e lissa". På mornarna vaknar Alissa ofta sist och då brukar charlie vakta henne medan jag springer ner på vessan, när hon sen vaknar ropar charlie så glatt han bara kan "gomoron lissa, ha du vakna nu gulle" och ger en kram.

Alissa igen blir alltid glad då hon ser Charlie, skrattar och blir glad men går gärna sin egen väg då storabror vill lära henne nånting, envis som en åsna och det är nog storabror som ofta får ge vika för lillasysters vilja, antar att man som lillasyster måste hålla sin sida lite extra för att den äldre int ska bestämma allt. Väntar så på att få se hennes personlighet växa fram och tror hon kommer bli en riktit humoristisk busfia.

Ikväll fick dom bada badkar tisammans, charlie ha ju allti älskat att bada, alissa däremot ha vi försökt bada så lite som möjlit då hon vari så torr om huden så hon är int alls så ivri, ti en början, första minuten gallskriker hon tills hon märker att hej dehär va ju rolit och sen får man int bort henne. Skönt att hon nu också är så stadig så jag kan ha dörren fast och dom plaskar på där inne utan att hela badrummet är nerblött men att dom endå kan plaska så oförsiktit dom bara vill.

Nu sover faktist båda, dom är lite halvförkylda, alissa snuvig, hes och torrhosta, charlie klagar på kroppsvärk och sejer att han brytit huvudet (tolkar de som huvuvärk), själv har ja huvuvärk och snuva, tog en burana för att överleva huvuvärken och jag börja svettas som en fonten så säkert hadd ja feber då å, hann bara int känna efter mer än att de ju nog tvinna i huve å ja va frusen. Nu sku ja iallafall borda ta itu med lite städning medan marcus klipper gräset och så håller ja tummarna för att ingen vaknar snart! Alissa har sovit väldigt oroligt sen det blev varmare då de kliar så på utslagen, vi ska på allergitester och hoppas få veta vad allt hon är allergisk för i hopp om att de ska lätta, ägg har vi åtminståne uteslutit helt efter andra smakportionen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar